• SWRA banner 2017

Binnenkort alweer de 55e editie Wielerronde van Alphen a/d Rijn

Het programma van de 55e editie van de Wielerronde van Alphen aan den Rijn is bekend. Op zondag 17 september 2017 start om 12.00 uur de eerste wedstrijd op het mooie parcours in het centrum van Alphen aan den Rijn. Het programma begint met de Nieuwelingen. zij zullen strijd leveren over 40 km. Vervolgens om 13.00 uur de Amateurs over een wedstrijd van 60 km. Daarna het vuurwerk van de junioren met een koers over 60 km. Na de wedstrijd van de junioren vindt er een speciale huldiging plaats. Wij zijn er zeer trots op om Lorena Wiebes te mogen huldigen, tijdens onze wielerronde, voor het behalen van de Europese kampioenstitel bij de junioren vrouwen. Deze huldiging zal plaatsvinden om 16.00 uur.

Aansluitend om 16.00 uur de Funklasse. Nieuw dit jaar is de Fun-klasse waarin alle wielrenners uit Alphen aan den Rijn en omstreken, woonachtig in een straal van 15 km, hun eigen wedstrijd zullen verrijden over 19 km. Deze categorie is uitsluitend voor renners die niet in het bezit zijn van een wedstrijdlicentie bij de KNWU. Dus echt bedoeld voor wielrenners die eens een koers willen rijden onder auspiciën van onze KNWU jury. Wil je dus een keer koersen in een echte wedstrijd met je wielervrienden schrijf je dan in via het e-mailadres This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Inschrijving is gratis, uw wedstrijddaglicentie en verzekering voor deze unieke wedstrijd wordt verzorgd door onze sponsor Vlasman. Er zijn, voor u, geen kosten aan verbonden. Meedoen dus!

 

EXTRA TOEGEVOEGD

In verband met de afgelasting van de Ronde van Hillegom rijden wij als finale de sportklasse wedstrijd van 40 km. Deze zal starten om 16.30 uur.

Kortom, er is ook bij de 55e editie van de Wielerronde van Alphen aan den Rijn weer van alles te beleven. Het publiek kan plaatsnemen rondom het volledige parcours. De ronde leidt onder andere langs de kermis op het Aarplein. Bij Start/Finish kunt u terecht voor een hapje en een drankje.

We zien u graag op zondag 17 september 2017 bij de Wielerronde van Alphen aan den Rijn!

Routekaartje parcours

Stichting Wielerronde van Alphen aan den Rijn © 2017.